MIMMI

följ min kamp.

Fråga!

Kategori: Allmänt

Vad vill ni ser mer av i bloggen?

Svar.

Kategori: Allmänt

MOLLY BERGSTRÖM -

    Går det bra?

    Jag känner verkligen att jag har fått struktur i livet, bra matvanor plus att jag tränar 6 dagar i veckan. Jag har hittills gått ner cirka 4 kg. :)

 

    • natalie Kudelka
  • Hur gammal är du?
    Vad använder du för skönhets produkter? 
    P&K Natalie kudelka! ;)

Jag är 18 år gammal. Då jag har problem med hyn är jag väldigt försiktig med vilka produkter jag använder. Det som jag har märkt är fungerar som bäst för hyn är Clinique. Jag kör med deras ansiktstvål, peeling och ansiktsvatten varenda dag! Och min hy har blivit mycket bättre sen dess

    • Ella säger:
  •  

    Vart gymmar du? Friskis? SATS? Annat? Och är det bra där, alltså trivs du där? :)

    Jag gymmar på ett helt vanligt gym, det är otroligt bra, och där finns alla maskiner som ger en möjlighet att gå ner i vikt. :)

    Hej!! Kämpa på med träningen. Jobbigt att tvingas tampas med acne också, du gör det bra!

    Hur länge har du haft finnar? 
    Hur gick det till när du fick Roaccutan utskrivet? Testade du andra läkemedel innan? Hur länge ska du äta det? Några förbättringar eller biverkningar?
    Jag har haft finnar sen jag kom in i puberteten och sen dess har det varit kvar. Jag har prövar massor med olika läkemedel, både krämer och tabletter. Men nyligen fick jag en remiss till hudläkaren då jag har haft finnar så länge. Då fick jag Roaccutan utskrivet, och hittills har jag börjat märkt skillnad, jag har tagit det i ungefär tre månader och ska ta det i ett halvår.

     

    Vad vill du gå ner till för vikt och varför? 
    kommer man få se före - efterbilder snart?

För och efterbilder finns att se! Jag vill gå ner i vikt för att jag är överviktig, jag vill må bra men även trivas med vad jag ser i spegeln.

    • ewelina säger:
  • hur gör du för att hålla motivationen igång?
    hur ser du på dieter?

    Jag följer ingen särskild diet, men kan inte heller uttala mig om det då jag aldrig har prövat någon. Jag sätter olika mål i min träning och viktkurva och på så sätt har jag något att kämpa mot.

söndag, 25 mars.

Kategori: Allmänt

Jag bestämde mig för att väga mig ändå, även om jag hade en dålig vecka så spelar det ingen roll, jag hade bestämt att varje vecka var det en ny invägning och så ska det vara.
Förra söndagen låg min vikt på: 78.9
Idag så ligger den på 77.9

lördag, 24 mars.

Kategori: Allmänt

Denna helg blir en helg där min kropp får vila. Jag känner nästan som om jag snart går in i väggen. Jag behöver en helg med fin familj och fina vänner. Förmodligen tränar jag på söndag men det blir ingen invägning. Ställ gärna fler frågor i frågestunden!

Min träning

Kategori: Allmänt

Vissa har frågat ungefär hur min träning ser ut och jag tänkte berätta om det i detta inlägg..
Jag gymmar som sagt på ett sjukt bra gym i min stad. Jag går alltid till gymmet vilket tar 5-10 min. Sedan ser det ut såhär under träningen:
1. Crosstrainer - 30 min - nivå 12
2. Cykel - 30 min - Intervaller, nivå 5 och 10
3. Löpband - 20 min - Intervaller, nivå 6,5 och 8,5
Sedan så brukar jag även köra lite lätt styrka om jag har tid men mer om det i ett annat inlägg! Men det är så otroligt viktigt att fokusera på konditionen, det är där som du kommer att bränna mest fett och bygga grunden för att sedan kunna bli fastare i kroppen och eventuellt bygga muskler. Men du måste först bränna fett, och en av de mest effektiva sätten att göra det är caridoträning. Följ detta och jag lovar er att ni kommer se resultat.

Kampen.

Kategori: Allmänt

kämpa.. glöm aldrig att din viktnedgång är en kamp, hela livet är en kamp. Inget serveras på ett silverfat. Man måste ständigt kämpa för att uppnå det man vill, och du kommer inte långt i livet genom att gnälla. Väx upp och ta tag i det liv, det finns ingen som kan styra det förutom du. Du har kontrollen, bestäm idag att du ska förändra ditt liv, och håll igång. Misstag får göras, misstag är lärdom. Någon dag så kommer du att hålla huvudet högt och säga, jag kämpade och jag klarade det. Livet är match, var med i leken.

torsdag, 22 mars

Kategori: Allmänt

Jag hade en bra träning igår och vad stolt över mig själv. Idag vankas det ännu en gång träning efter skolan, men på fredag kommer min efterlängtade paus.. Sitter här och äter tre jordgubbar och har nyss ätit ett knäckebröd med kalkon på. Matvanorna håller på att bli bättre, det känns så jävla bra!

Bilder - Före

Kategori: bilder - före & efter

Många har frågat efter bilder på min kropp så här kommer några..

FRÅGESTUND!

Kategori: Allmänt

Jag tänkte ha en frågestund på bloggen, kom ihåg att jag även tar medicinen Roaccutan, så om några har frågor om det så go ahead! Ni kan fråga absolut om vad ni vill.

tisdag, 20 mars.

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en bra och hård träning på gymmet. Jag älskar att träna, även om det kan vara så otroligt jobbigt just i den stunden då man får mjölksyra och börja tänka, jag orkar inte mer, men sedan när man klarar det så känns det fantastiskt. Det ordet beskriver hela denna upplevelse så bra, fantastiskt. Även om jag nödvändigtvis inte trivs i min kropp ännu känns det fantastiskt att jag klarar av att ta tag i det här, kontrollera min kropp, äta rätt, ja, jag styr mig själv helt enkelt.

Hetsätning

Kategori: Allmänt

Detta är nog mitt största problem, eller jag borde nog kunna säga var. Jag kunde äta något så otroligt mycket och slängde i mig skräp även fast jag inte var hungrig. Det handlade nog inte om något sug heller, utan jag kände bara ett ständigt tvång till att äta om det fanns något sött liggandes hemma. Hetsätning har varit en stor del av mitt liv, det fick mig att ständigt vara ledsen över att jag inte kunde kontrollera mig själv. Det är min kropp och mina tankar, men det var inte jag som styrde den. Hetsätning var en skamlig del av mitt liv, men jag har lärt mig att vikt inte ska vara något skamligt i livet. Om man behöver det ska man bara ta tag i det, man måste lära sig att styra sin egen kropp. Men det finns inget som kan kallas för skamligt endast lärdom.

måndag, 19 mars

Kategori: Allmänt

En ny dag, en ny vecka, nya tag.

inspiration

Kategori: Allmänt

Glöm aldrig.

Kategori: Allmänt

Jag vill aldrig att du ska glömma ångesten. Jag vill aldrig att du ska glömma smygätandet. Jag vill aldrig att du ska glömma ditt hat. Kom ihåg skammen och ditt egna absurda liv, glöm aldrig din spegelbild som ett matvrak. Tänk på kampen, kampen mot lycka där du mår bra. Synen av dig när du slänger i dig mat, kaka efter kaka, godis efter godis, den synen vill jag ska brännas in i ditt minne. Den synen ska aldrig glömmas, den ska motivera. Sträva ständigt efter det bättre, men glöm aldrig det du en gång var. Jag vill aldrig att du ska vända tillbaka. Du är jag och jag är du, och jag tittar mig själv i spegeln och skriker, glöm aldrig. Jag tittar mig själv i spegeln och skriker, du är hatad av dig själv. Jag tittar mig själv i spegeln och gråter. Jag tittar mig själv i spegeln och viskar fram orden, du förtjänar att må bra.

söndag, 18 mars.

Kategori: Allmänt

Förlåt för att jag inte har bloggat på senaste tiden, jag ska förbättra mig! De senaste dagarna har bestått av skola och hårdträning. Det är otroligt svårt att balansera skolan med träningen.. Det handlar inte bara om träningen, men även maten. Vad vi får i skolan är inte direkt det nyttigaste man kan äta. Men jag gör mitt bästa och tar av vad vi får men i små portioner. I fredags tränade jag väldigt hårt, men senare när jag kom hem så märkte jag att jag hade fått mens. Jag har världens jobbigaste mens, jag mår något så otroligt illa att jag måste ligga i sängen hela dagarna och jag får oftast väldigt ont.. Så nu de senaste två dagarna har jag inte tränat. Jag hoppas på att må bra imorgon och kunna bege mig mot gymmet.
Som varje söndag så vägde jag mig idag.
Förra söndagen så låg min vikt på 80.0
Idag så ligger den på 78.9
Jag känner mig så otroligt nöjd, även om denna vecka inte varit världens bästa. Men nu är jag iallafall under 80 kg och dit ska jag aldrig gå tillbaka till..

torsdag, 15 mars

Kategori: Allmänt

Jag kom nyss hem från träning, 1 & en halvtimmes cardioträning! Är rätt nöjd med passet, men jag känner att jag behhöver mer inspiration! Även om jag inte alls äter några sötsaker så känner jag mig inte heller nöjd med mina matvanor.. ja, jag har en otroligt dålig dag idag. Jag känner mig besviken på mig själv, och jag är rädd för att väga mig på söndag, jag vill inte att vågen ännu en gång ska stå på 80.0.. Skräcken för misslyckande ekar inom mig, jag vill inte vara den som behöver skämmas.. Jag vill inte misslyckas.

health brings happiness

Kategori: Allmänt

Idag är jag otroligt stel och har träningsvärk, så om någon har tips på bra stretchövningar, dela gärna med er! Idag blev det en joggingtur, och imorgon vankas det hårdträning! Det känns otroligt skönt att göra träningen till en del av vardagen. Jag sprudlar med lycka varje gång jag beger mig mot gymmet. Tack för alla snälla kommentarer jag får, om någon har en fråga så är det bara att ställa den!

tisdag, 13 mars

Kategori: Allmänt

Hata är ett starkt ord. Att hata sig själv känns som om jorden stannar. Man tänker på sina fel, men man förtjänar inte att må bra. Det finns ingenting i hela världen som kan få en och säga, jag vill tycka om mig själv, förutom en själv. Vi har sakta byggt upp oerhört starka ideal i det absurda samhälle som vi lever i, vi pekar ut andras fel för att vi inte har modet att förändra våra egna. Hur får man andra att inse att deras liv är något att ta vara på? Vi har bara en kropp, det är bara vi som kan investera i den. Jag vill börja nu med att säga att jag förtjänar att må bra, min hälsa måste vara bra, jag vill inte drabbas av sjukdomar för att jag inte tog hänsyn till mig själv, jag förtjänar att trivas med min kropp, med mitt sinne, och min själ.

Träningspass

Kategori: Allmänt

Jag började träna vid fem idag & sluta runt halv sju, och jag hade en bra träning, men den kan alltid bli bättre! Jag körde en halvtimme på crosstrainern och en i en halvtimme körde jag intervall programmet på cykeln. Avslutade med lätta styrkeövningar, och begav mig hemåt. Ville helst springa lite på löpbandet, men tyvärr var det upptaget. Jag är otroligt ivrig efter att få se resultat, jag vill se vågen stå på 65! Men jag har en lång resa kvar, målet just nu är att hålla ut.
Idag har jag ätit:
Frukost - Två knäckemackor med kalkon och jordgubbar.
Lunch - Äggröra med sallad
Middag - Två knäckemackor med kalkon och gurka, sedan en fruktsallad bestående av jordgubbar, röda vindruvor och banan.
Jag måste börja förbättra min matvanor ännu mer och föra in små mellanmål. Men jag är dock nöjd med vad jag får i mig till frukost, lunch och middag. Men om någon av er hittar fel i mina matvanor, så säg till gärna, så att jag kan lära mig!

Träningsvideo

Kategori: Allmänt

Det var dessa två videosar som jag tränade till på morgonen, det är korta träningar, men man känner verkligen att man får en hård träning. Jag tipsar er att använda er av dem, och jag själv ska försöka göra det varje morgon eller varje kväll. Det känns otroligt bra att jag har börjat med lite lätt styrketräning idag, snart ska jag förebereda min redovisning för svenskan som ska hållas nästa vecka och sedan bege mig mot gymmet! Kommer nog upp något inlägg till under dagen då jag även berättar om vad jag har ätit osv.
Här kommer länkarna till videosarna:
http://www.youtube.com/watch?v=W9ucbo_fx64
http://www.youtube.com/watch?v=W9ucbo_fx64

måndag, 12 mars.

Kategori: Allmänt

Hoppas att allt är bra med er. Själv så känner jag mig ivrig och motiverad, jag känner mig stark och jag vet att jag förtjänar att må bra.. Idag är det en ny vecka vilket innebär nya tag och nya mål. Det är otroligt viktigt att sätta upp mål för sig själv varje vecka, det är endast du som kan vilja göra en förändring. Mina mål denna vecka är att ta träningen till en ny nivå, jag ska orka mer på löpbandet och även blanda in lätt styrketräning i träningen. Jag ska börja träna mer än en gång per dag för att hela tiden hålla igång en fettförbränning. Idag så vaknade jag runt klockan 8 och jag började morgonen med lätt styrketräning och sedan några övningar för mage och höfter, detta gjorde jag genom att följa två videos som jag hittade på youtube, något som jag kommer att lägga upp senare idag. Jag har sedan ätit frukost vilket bestod av två knäckemackor med kalkon på, och sedan en fruktsallad bestående av jordgubbar och kiwi. Jag har även fått i mig vatten, glöm aldrig vattnet.

Som lovat så ska jag lägga upp mina kroppsmått och sedan får vi se när jag lägger upp bilderna på min kropp.
Längd: 167 cm
Vikt: 80.0
Bröstmått: 103 cm
Höftmått: 108 cm
Midjemått: 84 cm
Mått vid "kärlekshantlarna" - 91 cm
BMI:28.69

Vecka 1.

Kategori: Allmänt

Som sagt så har jag börjat med hårdträningen sedan en vecka tillbaka. Jag har tränat sedan ett par månader tillbaka, men jag har aldrig tagit det riktigt seriöst, och ätit för mycket.. Förra söndagen så började jag pressa mig själv, det var dags att få upp konditionen och sätta upp mål för en själv. Mål är något som är otroligt viktigt när man försöker gå ner i vikt och att ständigt pressa sig själv till att nå bättre resultat. I detta inlägg tänkte jag berätta hur jag har tränat denna vecka. Imorgon kommer jag att lägga upp mina kroppsmått och eventuellt bilder på hur min kropp ser ut.
Kondition är den främsta metod som man ska använda sig av när man tränar, det leder till fettförbränning, som leder till viktnedgång. Jag har haft ett väldigt enkelt schema i gymmet denna vecka då jag inte vill pressa mig själv för hårt och slita ut på kroppen. Man ska alltid få bättre resultat, men det är viktigt att veta vart kroppens gräns går, kroppen är ömtålig och något som vi ska värna om.
Det jag har gjort i gymmet denna vecka:
Jag börjar med intervaller på löpbandet i 20 minuter. Jag har löpbandet på nivå 7.0 - 7.5 när jag powerwalkar och 8.5 när jag springer. Jag orkar inte hålla på så länge på löpbandet då jag snabbt får mjölksyra och har otroligt dålig kondition, men detta är något som jag hoppas kunna förbättra, och från och med nästa vecka vill jag öka hastigheten till 30 minuter.
Sedan kör jag 30 minuter på crosstrainern på nivå 10. Det är väldigt viktigt så stora steg som möjligt med crosstrainern för att träna flera delar av kroppen.
Sist i min konditionsträning så cyklar jag i 20 minuter, vid detta tillfälle är min ben otroligt trötta på grund av mjölksyran, och jag måste träna på att hålla ut längre. Jag avslutar självklart med stretchning och sedan nedvarvning genom en lugn promenad hemåt..

Gör något åt det.

Kategori: Allmänt

Hur bestämde jag mig tillslut, att jag var tvungen att göra en förändring? Jo, nästan under hela min tonår har jag klagat på min vikt, inte så mycket om hur jag såg ut, men jag visste att siffran som visades på vågen var för hög. Mitt klagande var konstant, och min självsäkerhet sjönk dag för dag.. Det är få som kan förstå den känslan när man hatar sig själv, när man kollar på sig i spegeln och känner hur skammen gror inom en. Min övervikt har jag varit medveten om under en längre tid, även innan jag fick det fastställt, och min avsky gentemot mig själv växte ju mer jag gick upp i vikt. Det är svårt att vara ung, det är svårt att bli äcklad av sig själv, det är svårt att inte våga väga sig. Mitt budskap är inte att man ska bli besatt av vågen och vikten, mitt budskap är enkelt, våga må bra. Du har bara en kropp, du måste investera i dig själv. Du måste älska dig själv och vilja må bra, hälsa är inget svårt, hälsa är något som är en del av din vardag. Låt dig inte bli en av dem som en dag dör av sin övervikt. Livet är för kort och för ömtåligt för att hatas, nu gör vi det här tillsammans.

Söndag, 11 mars.

Kategori: Allmänt

Detta är mitt första inlägg, jag skakar medan jag skriver, jag inser att detta inte endast är ett inlägg, det är starten på ett nytt liv. För ett år sen fick jag veta att jag led av övervikt.. 17 år och överviktig, jag avskydde mitt liv, men ändå ville jag inte göra en förändring. Jag försökte, men maten och sötsakerna drog till mig lik en magnet, och jag åt i otroliga mängder. 8 muffins, det är vad jag kunde få i mig på 1 timme.. en enstaka timme, och mitt sötsug försvann inte.. Jag hatade allt som hade med mat att göra, och jag äcklades av mig själv medan jag åt den där 24 muffinsen.. jag åt i smyg, så att mina föräldrar inte skulle se, jag skämdes, så enkelt var det.
Idag är jag 18 år gammal, och i år tar jag studenten. Om exakt 5 dagar så är det 3 månader kvar tills jag tar steget ut mot vuxenlivet.. Jag vill älska mig själv när jag springer ut mot den vida världen, därför ska jag gå ner 15 kg. 15 kg för att må bra. Mitt BMI ligger på 29, jag är alltså överviktig.. i en vecka har jag skippat sötsakerna och ätit hälsosamt. Jag tar med hela kostcirkeln när jag äter och var tredje timme tar jag ett litet mellanmål, exempelvis en banan. Jag vill bevisa att det är möjligt att gå ner i vikt genom det vanliga viset, äta hälsosamt och träna regelbundet. På en vecka har jag gått ner 1,2 kg.. Förra söndagen vägde jag 81.2 och idag väger jag 80.0
Jag ska aldrig sluta äta, eller se ut som ett vandrande skelett.. Jag ska se hälsosam ut, jag ska må bra. Nu får du följa min resa på att gå ner 15 kg, och sedan få en fast och kurvig, vacker kropp.. kampen börjar nu!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt